Sjekkliste for valg av trapp

Tenk tidløshet fremfor trend, og velg solide materialer som varer lenge. Under har vi samlet sammen gode tips og råd om hvordan du kan velge riktig trapp for deg og din familie.

Bow Stryntrappa Hjemme 125

Tenk tidløshet fremfor trend, og velg solide materialer som varer lenge. Under har vi samlet sammen gode tips og råd om hvordan du kan velge riktig trapp for deg og din familie.

1. Finn din stil

Du starter med å velge trappemodell. Når det er gjort kan du tilpasse trappen etter dine ønsker ved å velge tresort, overflate og andre tilvalg. Da er du sikker på at du får et resultat som passer til din stil.

Alle våre modeller er laget av tre, men vi tilbyr også trapper med vakre detaljer i stål og glass. Har du et klassisk interiør, kan Stryntrappa Fiol passe fint inn. Den har enkle utskjæringer på spiler og stolper, som gir trappen et mykt og behagelig uttrykk. For en mer moderne og minimalistisk stil, vil for eksempel Stryntrappa Horisont være et godt alternativ, med et rekkverk av børstet stål.

2. Materialvalg

Du kan velge mellom tresortene furu, eik, eik helstav, ask og valnøtt. Furu er et mykt treslag og krever mer vedlikehold enn hardere tresorter som eik og ask. Trapper utsettes daglig for slitasje. Velger du derfor en hard tresort på trinn, håndlist og stolpe, forlenger du trappens levetid, og det vil holde seg pent lenger.

3. Farger og overflate

Farge- og overflatebehandlinger er effektive virkemidler for å tilpasse trappen dine omgivelser. Har du lyse vegger vil en hvit trapp fremstå mindre dominerende, på samme måte som en mørk trapp i samme interiør vil trekke oppmerksomheten mot trappen.

Har du tregulv, vil en trapp med trinn i samme tresort og overflate bidra til et sømløst og rolig interiør. Men alt trenger ikke gå ton-i-ton. Ønsker du større kontraster i hjemmet ditt, kan lyse trinn mot et mørkt gulv være en flott kombinasjon.

Matt lakk er standard på våre trapper. Andre alternativer er hvit toning på furu, eik og ask, samt fargene hvit, klassisk hvit, lys grå, mørk grå eller sort på hele eller deler av trappen. Du kan også velge mellom ulike toninger, som betyr at trinnene beises og lakkeres.

4. Utnytt plassen under trappen

Våre trapper kan leveres med åpne eller tette trinn. Fordelen med åpne trinn er at det gir et luftigere preg enn en trapp med tette trinn. Med barnesikringslist under hvert trinn, er dette også et sikkert valg. Tette trinn gjør det enklere å bruke rommet under trappen til for eksempel oppbevaring.

Behov for oppbevaring er også noe de fleste kjenner på i hverdagen. Løsningen er ofte å utnytte de kvadratmeterne vi allerede har mer effektivt. Plassen under trappen, for eksempel. Vi tilbyr tre smarte tilvalg for rommet under trappen: Bod, Garderobe og Kontor.

5. Belysning

Belysning i underkant av trinnene gjør det enkelt og sikkert å gå i trappen, samtidig som lyset bidrar til en lun atmosfære i resten av rommet. LED-belysning sørger for lav temperatur og lang varighet, slik at du slipper flittig utbytting av lyskilder.

6. Bærekraft

Vi er opptatt av bærekraft og skal bidra til at vi når FNs bærekraftsmål. Våre produkter består i hovedsak av tre. Alt treet vi bruker kommer fra sertifisert og bærekraftig forvaltet skog, noe som gir liten negativ påvirkning på miljøet. Vårt fokus på bærekraft og kvalitet sikrer at du får en trapp som ikke bare er vakker, men også trygg og holdbar. Godt håndverk i solide materialer og riktig vedlikehold, sørger for at trappen varer i generasjoner. Det blir ikke mer bærekraftig enn det.

Har du spørsmål eller tanker du ønsker å lufte? Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende samtale, så hjelper vi deg videre!