Viktig når du velger

Stryntrappa gir deg muligheten til å velge mellom flere ulike trappemodeller, materialer, farger og kombinasjoner. Med Stryntrappa kan du enkelt videreføre designelementer fra gulvet, kjøkkenet eller stuen i boligen din – for eksempel gjennom egne materialvalg i trinn og rekkverk. Slik får du en skreddersydd trapp, som tar vare på helheten og passer til din stil og ditt drømmehus.

Valgmuligheter

  1. Tresort
  2. Overflate
  3. Slett frivange
  4. Åpen eller tett trapp
  5. Belysning
  6. Garderobe / kontor / bod
  7. Blokktrinn
  8. Returgelender og spilevegg

1. Tresort

Stryntrappa kan du få i furu, eik, eik helstav, ask og valnøtt. Valg av tresort kan være avgjørende for trappens levetid, siden en trapp normalt vil utsettes for daglige påkjenninger og slitasje. Velger du en trapp i furu, som er et relativt mykt treslag, kan du forlenge trappens levetid ved å bruke en hardere tresort i for eksempel trinn, håndlist og stolpe. Trappen vil dessuten holde seg pen lenger. Merk at alle våre trapper i furu er uten kvist. Dette gjør at du unngår gule kvistgjennomslag på hvite deler av trappen.

Furu

Tresort i trapp – Furu

Eik

Tresort i trapp – Eik

Eik helstav

Tresort i trapp – Eik helstav

Ask

Tresort i trapp – Ask

Valnøtt

Tresort i trapp – Valnøtt

2. Overflate

Mattlakk er standard på våre trapper. Alternativ er hvit lasur på furu, eik og ask, samt fargene hvit, lys grå eller mørk grå på hele eller deler av trappen. Du kan også velge mellom ulike toninger. Toning betyr at trappene beises og lakkeres. Tresorter og beis er gjengitt så virkelighetstro som mulig, men resultatet kan avvike fra fargene på skjermen. For å få et best mulig inntrykk av fargene, så kan du besøke ett av våre trappestudioer eller få tilsendt fargeprøver hjem i posten.

*Valnøtt og brunsvart leveres på eik. Værbitt grå leveres på ask.

Hvit lasur

Furu

Trapp med hvit lasur – Furu

Eik

Trapp med hvit lasur – Eik

Eik helstav

Trapp med hvit lasur – Eik helstav

Ask

Tresort i trapp – Ask

Maling

Hvit

Hvit trapp

Lys grå

Hagen Escalia LysGråMaling FotoKristinStoylen

Mørk grå

Hagen Escalia MørkGråMaling FotoKristinStoylen

Toninger på furu

Eik

Trapp med toning – Eik

Merbau

Trapp med toning – Merbau

Valnøtt

Trapp med toning – Valnøtt

Mocca

Mocca

Værbitt grå

Værbitt-grå-Furu-PM

Toninger på hardtre*

Valnøtt

Hagen Escalia EikParkettmønsterValnøttToning FotoKristinStoylen

Brunsvart

Hagen Escalia EikParkettmønsterBrunsvart FotoKristinStoylen

Værbitt grå

Hagen Escalia AskParkettmønsterVærbittGrå FotoKristinStoylen

3. Slett frivange

For å gi et estetisk penere uttrykk kan vi nå fjerne proppene på utsiden av frivangen. Trappen vil få et mer moderne og stilrent preg. 

Dette kan vi tilby på de aller fleste Stryntrappamodellene, med unntak av samba og hemsstige. Slett frivange er av like god kvalitet som dagens løsning. 

Stryntrappa foss propper
Stryntrappa foss slettfrivange

4. Åpne eller tette trinn

Alle våre trapper kan leveres med åpne eller tette trinn. Fordelen med åpne trinn er at det gir et luftigere preg enn en trapp med tette trinn. Tette trinn gjør det til gjengjeld enklere å bruke rommet under trappen – til for eksempel oppbevaring.

En trapp med lukkede trinn har stusstrinn, som er de loddrette feltene mellom trinnene. Velger du lukkede trinn, kan du velge trapp og stusstrinn i samme tresort og overflate, eller du kan velge stusstrinn i hvitt, lys grå eller mørk grå – som en kontrast til resten av trappen.

Trapper med åpne eller lukkede trinn
Trapper med åpne eller lukkede trinn

BARNESIKRINGSLIST

Trapper med åpne trinn leveres alltid med barnesikring, slik at den er trygg. Du kan velge barnesikringslist i samme tresort og farge som selve trinnet, eller du kan velge hvitt, lys grå eller mørk grå som en kontrast. Du kan også velge barnesikringslist i stål.

Trapper med barnesikringslist i tre
Trapper med barneiktingslist i stål

5. Belysning

Våre trapper kan leveres med integrert LED belysning i underkant av trinn. Vi leverer og monterer. Vi anbefaler at du kontakter en elektriker for tilkobling til bryter på vegg. Løsningen er klargjort for dimmer, dersom du foretrekker det. Belysning er et sikkert og estetisk godt valg.

FOS Detalj Belysning

6. Garderobe / kontor / bod

Behov for mer plass i hjemmet er noe de fleste er kjent med. Stadig flere ting, klær og utstyr krever sin plass, derfor tenker vi i Hagen smartere i måten du kan utnytte kvadratmeterne dine på.

For å gi deg enda større glede av Stryntrappa, tilbyr Hagen tre smarte tilvalg: Stryntrappa Garderobe, Kontor og Bod.

Din trapp fra Stryntrappa er skreddersydd, da hver trapp produseres etter mål til hver enkelt kunde. Dette betyr også at løsningen du velger under trappen er spesialtilpasset og vil passe både dine behov og din trapp perfekt! 

Oppbevaring under trapp
170127-Stryntrappa81829
170125-Stryntrappa81382

7. Blokktrinn

Et blokktrinn er en fin markering av trappeinngangen, der det første trappetrinnet strekker seg forbi trappevangen. Avhengig om trappen er frittstående eller står langs en vegg, vil trinnet strekkes ut på den ene eller begge sidene av trappen. Du kan velge mellom tre forskjellige blokktrinn.

Type 1

Trapper med ulike typer blokktrinn

Type 2

Trapper med ulike typer blokktrinn

Type 3

Trapper med ulike typer blokktrinn

8. Returgelender og spilevegg

Som sikring mot fall og for et enda bedre utseende, kan vi levere returgelender og spilevegger som er tilpasset trappeåpningen.

RETURGELENDER
Et returgelender gir en fin avslutning på trappen, samtidig som det dekker for åpningen ned. Du kan velge mellom spiler i tre, stål eller glass.

SPILEVEGG
Vi tilbyr to typer spilevegg. En som går fra gulv til tak, og en som går fra vange til tak.

Trapper med ulike typer returgelender
Trapper med returgelender og spilevegg
Velge returgelender og spilevegg
Velge returgelender

Vil du vite mer om trapp?

Avtal et uforpliktende møte
på vårt studio.